Witvissen: kunstaas kan ook

01 mrt 2019

Kunstaas is niet slechts voorbehouden aan de roofvisserij. Ook de witvisser kan tegenwoordig kiezen uit een ruim assortiment imitaties van natuurlijke aassoorten. Vissen met nep-aas biedt namelijk diverse voordelen.

Zoals veel andere innovaties in het witvissen, zijn imitaties van natuurlijk aas afkomstig uit de wedstrijdvisserij. Snelheid is in die tak van sport essentieel. Om zo vlot mogelijk door te kunnen vissen is kunstaas in zwang gekomen. Dit is steviger dan natuurlijk aas en blijft goed op de haak zitten. Zodoende kun je aan hetzelfde aas meerdere vissen vangen – soms zelfs tientallen exemplaren. Vis je daarentegen bijvoorbeeld met een caster (verpopte made), dan moet je bij een gemiste aanbeet bijna altijd een nieuw exemplaar op de haak prikken. Vang je een vis, dan ontkom je daar simpelweg niet aan. Met kunstaas hoef je minder vaak je haak te beazen en kun je in dezelfde tijdspanne dus meer vis vangen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide