Karpervissen: IJskoude IJsselkarpers

01 mrt 2019

Riviervissen ingewikkeld? Dat valt volgens Tobi Schröder (20) en Jasper Boon (19) wel mee. Dit fanatieke duo heeft zich volledig toegelegd op de IJsselkarpers en vangt zelfs hartje winter zijn vissen. Tijdens een gure januari-sessie van 45 uur schoof Hét VISblad een ochtend aan voor een beginnerscursus riviervissen.

Als we in de ochtendschemering bij het kampement van de twee aankomen, hebben zij er al twee nachten opzitten. Het resultaat? “Een brasem”, zeggen ze enigszins beteuterd terwijl ze een pannetje theewater opzetten. Al was vooraf al duidelijk dat het geen gemakkelijke sessie ging worden. “Bij aankomst vrijdagavond was het water net anderhalve meter gezakt, vroor het twee graden, lag er sneeuw en dreven de ijsschotsen voorbij”, beschrijft Tobi de situatie. “Nog bizarder: toen we rond twaalf uur s'avonds gingen slapen, was het alweer 7 graden boven nul”, vult Jasper aan.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide