VISblad TV: Finesse feederen

30 apr 2019

Wanneer het voorjaar lonkt maar het water nog koud is, azen blankvoorns en brasems in de regel traag. Dat vraagt zeker bij weinig wind en stroming om een verfijnde visserij. Op een vroege voorjaarsochtend schoof Hét VISblad aan bij feedervisser Henri Wermelink (52) voor een masterclass finesse feederen.

Hier schrik ik wel een beetje van”, mompelt Henri terwijl zijn blik over de drooggevallen keien gaat. Vanaf zijn viskist wijst hij achter zich. “Vorig weekend zat ik daar nog, in het gras.” Laag water staat in het Afleidingskanaal ten noorden van Zutphen – in de regio beter bekend als het ‘benedenkanaal’ – volgens Henri vaak garant voor slechte vangsten. Bij een hoge waterstand is het juist een geliefd water bij witvissers. “Veel brasem en voorn trekt in het voorjaar via dit water weer de IJssel op”, legt hij uit. “Als het water hoger staat en de vangsten goed zijn, zitten hier regelmatig tientallen wit- en wedstrijdvissers naast elkaar.” Vooralsnog heeft Henri echter geen buren.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer VISblad TV's in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide