Karpervissen: Karpers in het vroege voorjaar

27 apr 2019

De natuur ontwaakt uit haar winterslaap, dus komen ook de karpers langzaam in beweging. Heel actief zijn ze nog niet, dus het vinden van de vis is nu de grootste uitdaging. Dennis Scherjon wijst je hierbij de weg aan de hand van een sessie op enkele cultuurwateren rond Amsterdam. Daar laat hij zien waar je de vissen vroeg in het voorjaar kunt verwachten én hoe je ze vangt.

Kom, we gaan toch naar een ander water”, zegt Dennis resoluut als we hem op het afgesproken tijdstip treffen in de polder. Hij heeft net al een ‘voerrondje’ gereden, maar op deze stek – een wetering die van een buitenwijk naar de Amstel loopt –  geen activiteit waargenomen. “Dit smalle deel van de vaart is ondieper en ligt vrijwel altijd uit de wind. Typisch een voorjaarsplek waar de vis heen zwemt omdat het water hier snel opwarmt. Maar aangezien de zon die was voorspeld nergens te bekennen is, begin ik liever op een winterstek”, verklaart hij de last minute wijziging van het plan voor vandaag.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide