Roofvissen: Hollandse hotspots

25 mei 2019

Nederland is een roofviswalhalla voor sportvissers uit binnen- en buitenland. Aan de hand van zeven uiteenlopende topbestemmingen illustreren we dat ons land de roofvisser bijzonder veel te bieden heeft. Kijk op www.fishinginholland.nl voor nog veel meer inspiratie om zo veel mogelijk visplezier uit je VISpas te halen.

Amsterdam: baars en snoekbaars

Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van ons land, maar ook hét streetfishing paradijs van Nederland. Zowel in het IJ als in de wereldberoemde grachten miegelt het van de baars en snoekbaars. Wie hier met eenvoudig en licht materiaal aan de slag gaat –hengel van 2.10 tot 2.40 meter, molen in het 2500-formaat en 8/00 gevlochten lijn – kan in beginsel weinig fout doen. Niet alleen de relatief goede vangsten (op een goede dag zijn dubbele cijfers mogelijk), maar ook de toegankelijkheid van het viswater maken streetfishing in Amsterdam zo populair. Vanaf de talloze kades aan het IJ, achter het Centraal Station, in het centrum en de omliggende
wijken kun je doorgaans in alle vrijheid vissen. Kijk daarbij vooral in de drukke binnenstad wel altijd goed uit dat je geen mensen hindert én neem vanwege de hoge kades een landingsnet met een lange steel mee. Gebruik (kleine) shads en ander ‘gummi’ kunstaas dat je in combinatie met een jigkopje of dropshotgewicht van zo’n 5 tot 10 gram presenteert. Dat doe je in de zone vanaf de bodem tot twintig à dertig centimeter daarboven. Houd er rekening mee dat je tussen de rovers door soms ook een fiets of andere rommel haakt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide