Witvissen: goud bij WK feeder

25 mei 2019

Frank van der Schaft (34) beleefde medio februari bij het WK Feeder zijn finest hour als wedstrijdvisser. In de Zuid-Afrikaanse hitte werd hij met Team Holland tweede en veroverde hij individueel de gouden plak. Hét VISblad blikt met Frank terug en ziet dat zijn aanpak ook in ons koude kikkerlandje werkt.

Hiervan gaat de vis in elk geval níet beter bijten, mompelt Frank terwijl hij de capuchon van zijn warmtepak opzet. Een woeste hagelbui trekt over recreatiegebied Spaarnwoude. Vijf minuten later schijnt de zon alweer – maart roert zijn staart. “Door zo’n bui kan de watertemperatuur wel een halve graad zakken en daar reageert de vis vaak slecht op”, licht Frank toe na zijn eerste worp. “In Zuid-Afrika was het elke dag ruim dertig graden en smeerden we ons in met factor vijftig. Dat was andere koek.” Met een plons landt de lege
40-grams korf vlák voor een rietkraag, op zo’n vijftig meter uit de kant. Frank clipt zijn lijn en draait direct weer binnen. Vervolgens brengt hij met drie nauwkeurige worpen het eerste voer op zijn stek.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide