Zeevissen: Zoute introductie

26 mei 2019

Miranda Spierenburg (31) is een fanatiek zeevisser die haar passie graag deelt. Bijvoorbeeld met neef Niek Spierenburg (20). Deze snoek- en karpervisser die normaal gesproken ver van het zilte nat blijft, kreeg op het strand van Katwijk een spoedcursus strandvissen van zijn nicht.

Die is leuk hè?! Dat hebben de jongens van mijn zeevisteam speciaal voor mij gemaakt.” Niek kijkt even bedenkelijk terwijl hij de  strandhengel uit het roze foedraal haalt dat Miranda hem zojuist in zijn handen heeft gedrukt. “Ja, echt enig”, klinkt het niet overdreven
enthousiast. “Die kleur staat je goed hoor”, kaatst ze lachend terug. Het vrouwelijke tintje is alomtegenwoordig in de uitrusting van zijn nicht. Capuchontrui: roze. Laarzen: roze. Werpgewicht: roze. Kraaltjes op de onderlijn: roze. Zelfs het op maat gemaakte kussentje op haar viskist – wederom een vriendendienst van haar teamgenoten – is roze. Het laatste accessoire weet Niek wel te waarderen. “Dit zit echt lekker.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide