VISblad TV: Meevissen met de MeeVIStoestemming

28 mei 2019

De magie van vissen aan niet-sportvissers uitleggen is meestal lastig, hoe enthousiast je er ook over vertelt. Vaak valt het kwartje pas echt als iemand meevist. Om dat te stimuleren biedt Sportvisserij Nederland de MeeVIStoestemming aan, waarmee je als VISpashouder op jaarbasis drie mensen gratis een keer mee uit vissen kunt nemen. De redactie van Hét VISblad voegde voor dit artikel de daad bij het woord.

Die wil ik”, zegt Inge van der Knaap (29) resoluut terwijl ze het zakje met groene slugs aanwijst. Zojuist heb ik een klein arsenaal aan kunstaas uitgestald en uitgelegd dat ze als een vis moet denken: waarin zou zij haar tanden zetten als het onder water een verleidelijk dansje deed? Nadat ik de soft plastic op de haak heb geprikt, laat ik zien hoe je met de dropshot vist – kleine worpjes, rustig vissen, weinig bewegen – en leg ik uit hoe een aanbeet voelt. Het vissen gaat Inge prima af, concludeer ik tevreden terwijl ze haar eerste worpjes maakt. Zelf ga ik iets verderop aan de slag. Te midden van de historische schepen in de Veilinghaven in Utrecht, hoop ik dat Inge haar eerste baars of snoekbaars vangt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer VISblad TV in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide