Zeevissen: Oostvoornse forellen

06 jun 2019

Wie nog altijd denkt dat het Oostvoornse Meer vooral een vliegvisparadijs is, kent duidelijk niet alle mogelijkheden van dit bijzondere water. Daniël van der Post (43) belaagt de forellen in deze oude zeearm met zogenaamde ‘wobblers’. Vanuit het kielzog van zijn kayak keek Hét VISblad een ochtend over zijn schouders mee.

Normaal gesproken ga ik verderop te water, maar aan deze oever kan het praktisch overal”, zegt Daniël terwijl hij zijn vest dichtritst. Op het zandstrand voor onze voeten liggen onze kayaks reeds klaar. Kort legt Daniël ons uit hoe het besturen van de vaartuigen in zijn werk gaat. Tot slot zet hij zijn polaroid zonnebril op ter bescherming tegen de felle zon. Niet veel later ‘trappen’ we ons een weg naar de overkant van het water. De verkeersruis van de drukke toegangsweg naar de Maasvlakte achter ons dooft verder uit met elke meter die we afleggen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide