Witvissen: nachtvissen op witvis

02 aug 2019

Menig karper- en meervalvisser vist graag ’s nachts omdat de vis dan actiever aast – zo is althans de overtuiging. Witvissers beoefenen hun hobby veel minder vaak in het donker. Hoe pak je nachtvissen op witvis eigenlijk aan? Tijdens een ‘nachtwedstrijd’ bij het Overijsselse Zwartsluis ging Hét VISblad op zoek naar tips.

Eigenlijk begon deze wedstrijd als een ludiek idee”, vertelt voorzitter Marcel ter Horst van HSV Het Zwartewater terwijl hij een schuin oog op de top van zijn feederhengel houdt. Zojuist is de jaarlijkse nachtkoppelwedstrijd van ‘zijn’ vereniging uit Zwartsluis van start gegaan. “Tijdens de borrel na een reguliere wedstrijd – een vast ritueel – opperde iemand om eens een nachtwedstrijd te organiseren”, aldus Ter Horst. “Zo ging het balletje rollen en in juli 2018 was het zover. Dit is de tweede editie.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.