Vuurdoop: Duitse degelijkheid

11 aug 2019

Iedereen die weleens een gewond voorntje heeft zien zwemmen, weet dat deze dan telkens op zijn zij draait. Het Duitse LMAB weet die ‘kantelende’ actie heel aardig na te bootsen met haar ‘Finesse Filet’ shads. Dit kunstaas beweegt namelijk zijdelings in plaats van rechtop. Daar is goed over nagedacht!

Bij het bekijken van de Finesse Filets springt meteen de ultra dunne body in het oog. Die zorgt ervoor dat deze shad vanzelf zijwaarts draait tijdens het binnenvissen. Dat levert de gewenste actie op die een gewond c.q. stervend en gedesoriënteerd prooivisje moet imiteren. Maar er is nog iets bijzonders aan deze Duitse noviteit: de haak wordt niet zoals te doen gebruikelijk door de rug van de shad geprikt, maar aan de zijkant gemonteerd. Dit kan zowel met een reguliere jigkop als met de dropshot en Carolina Rig (offset haken).

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide