Zeevissen: Friese platvis

06 okt 2019

Tot zo’n twee jaar geleden had fanatiek en allround sportvisser Froukje Wiersma (27) nog nooit aan zeegevist. Inmiddels komt de geboren Friezin er bijna wekelijks en heeft ze het ‘zoute’ spelletje haarfijn door. Hét VISblad stak met haar bij Harlingen de zeedijk over voor een sessie op platvis.

"Dit is wel op het randje hoor”, zegt Froukje met stemverheffing terwijl de pittige zuidwestenwind – kracht vier à vijf Beaufort – ons in het gezicht blaast. Voor onze voeten klotst het water tegen de stenen van de dijk. “Zeebaars kan ruig weer wel waarderen, maar platvis heeft liever een stillere zee.” Froukjes oom – haar vaste vismaat – zit even verderop al te vissen. Net wanneer we bij hem staan, vangt hij zijn eerste bot. “Kijk, dat geeft dan wél weer vertrouwen”, grijnst Froukje. Snel loopt ze terug naar haar stek en tuigt haar hengels op.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide