Witvissen: winterse havenvoorns

03 dec 2019

In de wintermaanden zijn jachthavens dé plek waar de witvis zich in groten getale ophoudt. Daar kun je dan met een beetje kennis en kunde in een paar uurtjes tijd flink wat vis vangen. Nick Eestermans (20) laat in de haven van Kampen zien hoe je deze actieve én leuke visserij precies aanpakt.

Hoewel we er voor deze reportage richting eind oktober vrij vroeg bij zijn, heeft Nick er alle vertrouwen in. “De vis trekt nu al de havens in. Veel sportvissers denken dat dit trekgedrag te maken heeft met het dalen van de watertemperatuur, maar die is op dit moment (zeker voor winterse waarden) nog aan de relatief hoge kant. Naar mijn idee is daglicht een veel grotere factor van belang. De dagen worden in deze tijd van het jaar merkbaar korter – zeker als de klok aan het eind van deze maand een uur achteruit gaat – en daar reageert de vis volgens mij op.” Hoewel zijn bestelauto vol zit met hengelsportmateriaal, is Nick in een mum van tijd uitgepakt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide