Karpervissen: kleiner maar meer

06 feb 2020

Omdat grote karper zich ’s winters vaak maar moeilijk laat vangen, richt Roy Ros (19) zich in dit jaargetijde graag op de kleinere maar talrijkere exemplaren. Hét VISblad toog op een stille ochtend naar Emmen voor een lesje methodfeederen op ‘klein wild’.

Ik heb nog geen karper gezien”, meldt Roy enigszins vertwijfeld wanneer we hem ’s ochtends aan de parkvijver treffen. Even daarvoor heeft hij al een korte inspectie verricht. “Normaal gesproken zie ik altijd wel ergens vis draaien – ook in de winter – maar nu was het echt volkomen stil. Laten we maar in die hoek starten. Daar is het nét iets dieper, dus ik gok dat de vis daar is samengeschoold.”  Roy loopt naar zijn auto, opent de achterklep en laadt de spullen op zijn trolley. In één rit rolt hij de boel naar het water, zo’n 100 meter verderop. Gekwetter van eenden en ganzen doorbreekt de stilte, meerkoeten zwemmen rusteloos heen en weer. Met een graad of 8 is het ronduit zacht, wind staat er nauwelijks. “Dat is wél goed voor deze visserij”, aldus Roy.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide