Karpervissen: 10 geheimtips uit de supermarkt

04 mei 2020

De struinende karpervisser gaat naar de supermarkt voor zijn witbrood, blikmaïs en honden- en kattenbrokken. Maar wist je dat de buurtsuper nog veel méér interessant aas in de schappen heeft liggen? Robert de Wilt licht in dit artikel tien producten uit die zelden de weg naar de waterkant vinden, maar absoluut goed karper vangen!

1. Linzen uit blik

Als thuis linzensoep op het menu staat, sla ik liever over. In mijn voermix is deze peulvrucht echter een fantastisch ingrediënt. Linzen zijn goedkoop (een blik van 400 gram kost ongeveer € 1,-) en in elke supermarkt verkrijgbaar. Koop ze kant-en-klaar in blik, want dat bespaart tijd: droge linzen moet je eerst wellen en koken voordat je er mee aan de slag kunt. Linzen zijn bijzonder rijk aan eiwitten en vezels, en dus prima krachtvoer voor de karper. Bovendien houd je met een blik linzen – heel veel kleine voedseldeeltjes – de vis lekker lang bezig op je voerstek.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide