Zeevissen: eigen vangst culinair

06 mei 2020

Een visje meenemen voor eigen consumptie is voor veel sportvissers een vast en verrijkend onderdeel van hun sport. Maar hoe bereid je die vis en wat zijn lekkere recepten? Hét VISblad gluurde mee in de keuken bij drie fervente zeevissers die ook culinair hun mannetje staan.

“Schar is zo’n beetje het hele jaar door vanaf vrijwel elke pier, dijk en het strand te vangen – het is een van de meest voorkomende platvissoorten langs de Nederlandse kust”, vertelt Atte de Vries (36) bij hem thuis in Garyp. “Zelf vis ik er vaak op vanaf de Waddendijk bij Harlingen. Als materiaal kies ik dan voor een standaard onderlijn met drie wapperlijnen of afhouders en als aas gebruik ik zeepieren. Haakmaat 6 of 8 voldoet meestal. Ver werpen is wel belangrijk, want schar zwemt graag in dieper water. De vis laat zich eenvoudig bereiden en smaakt bijzonder goed. Mijn recept leent zich trouwens ook perfect voor bot of schol.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide