Karpervissen: 13 nachtvistips

05 jun 2020

Met de zomer en de bijbehorende warmere nachten in aantocht, breekt ook dé tijd voor het nachtvissen op karper weer aan. Waar moet je daarbij zoal op letten? Jeroen van der Luik (28) deelt in dit artikel zijn belangrijkste nachtvistips.

Eén van de zaken die in je vistas horen tijdens het nachtvissen is anti-muggenspray (of gel of lotion). Kies er een met een hoog gehalte (liefst 50%) aan het insectenwerende middel DEET (de werkzame stof, red.). Deze sterkste variant wordt ook in de tropen gebruikt. Bedenk wel dat DEET geen gezond goedje is, dus maak daarom na gebruik altijd even je handen goed schoon. Aangezien de
winters steeds milder worden, komen ook teken steeds meer voor in Nederland. Deze kleine beestjes – die zelfs bij daglicht vaak al moeilijk te zien zijn – kunnen de ziekte van Lyme en het Tick-borne encephalitis virus (TBE-virus) bij zich dragen en daar kun je goed ziek van worden. Neem dus ook altijd een tekentang of de handige Sportvisserij Nederland tekenpas mee (voor 3 euro te koop in de webshop van Sportvisserij Nederland), zodat je een teek vlot en eenvoudig kunt verwijderen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide