Zeevissen: subtiel bot vangen

06 jun 2020

“Strandvissen kan zoveel subtieler dan vaak wordt gedacht.” Dat levert volgens John Beun (50) niet alleen meer visplezier, maar ook meer vis op. Half april laat deze wedstrijdvisser aan het strand bij Groote Keeten zien hoe hij daarbij te werk gaat.

Zo, die ligt op zijn plek.” Middels een voor strandvisbegrippen haast achteloze zijwaartse worp vertrouwt John met de strandfeeder de eerste paternoster op een meter of 25 uit de vloedlijn aan het ruime sop toe. Dat klotst er vanwege de straffe noordenwind in combinatie met het afgaande water flink op los. “Met die stevige branding hoop ik wel dat mijn onderlijn een beetje blijft liggen en niet linea recta wegspoelt richting Callantsoog”, lacht hij. Door zijn aas in een dieper gedeelte naast een strekdam – ‘die zie je nu net na hoogwater (nog) niet liggen’ – te deponeren, probeert hij dit mogelijke euvel te ondervangen. “En wie weet ligt in dat gat ook wel een knappe vis met trek in een piertje.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.