Witvissen: precisiewerk met de pellet waggler

04 aug 2020

Actie geeft reactie. Peter den Boef (56) houdt niet van stilzitten, dus het vissen met de pellet waggler is hem op het lijf geschreven. Aan visvijver de Schipslei in de Betuwe demonstreert hij hoe leuk en effectief deze techniek is.

In een flits buigt Peter zich naar voren, de rechterarm gestrekt richting het kurken handvat van zijn hengel. Dankzij deze katachtige  reflex weet hij het kleinood te grijpen net voordat dit van zijn schoot en uit de hengelsteun wordt getrokken. “Had ik toch bijna mijn reservehengel moeten optuigen”, zegt hij met een vleugje zelfspot en de nodige opluchting. “De aanbeten zijn hier zo ongelofelijk hard omdat de vis het aas pakt en direct naar beneden duikt. Dat kan makkelijk, met zo’n 2,5 meter water onder de dobber.” Opeens stokt het relaas van de Rotterdammer: tijdens de dril is de vis losgeschoten. “Moet ik misschien toch een haakmaatje groter gaan”, mompelt hij. Voordat Peter de dobber binnendraait om de onderlijn te verwisselen, brengt hij eerst nog wat pellets op zijn stek.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide