Karpervissen: 10 technische tips

05 jul 2020

Op ‘hoogbezet’ water met relatief veel kleine vis kan karpervissen prima met de vaste stok, weet fervent karpervisser Bert Duister (44). Aan de Visputten van HSV ‘t Stekelbaarsje in Arkel toont hij Hét VISblad tien technische tips voor deze visserij.

Vroeger was ik verslaafd aan het statisch karpervissen, maar na een hartinfarct – zo’n drie jaar geleden – besloot ik het rustiger aan te doen en greep ik naar de vaste stok”, aldus Bert. “Al snel ontdekte ik dat je daarmee ook prima karper kunt temmen – als je maar stevig elastiek gebruikt. Deze manier van vissen opende mijn ogen. Subtiele aanbeten zie je niet als je statisch vist, nu kun je er snel op reageren. Nog een voordeel: ik kan er uitstekend mee terecht op meerdere plekken in de regio. Hier in Arkel kom ik een paar keer per jaar, maar ik vis bijvoorbeeld ook vaak in Benschop en bij Fort Vreeswijk in Nieuwegein.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide