Zeevissen: gepen op gevoel

06 jul 2020

Zware hengels en dikke lijnen zijn bij het vissen op geep nooit favoriet geweest bij Bart de Boer (59). Hij belaagt Belone belone het liefst met verfijnd materiaal, vanaf de kantspeurend naar actieve vis. Aan de Oosterschelde bij Neeltje Jans laat hij Hét VISblad zijn aanpak zien.

Kijk, kijk! Daar springt er al een!”, roept Bart wijzend op het lichte gespetter zo’n twintig meter uit de oever. In versneld tempo haalt hij zijn spullen uit de auto: twee opgetuigde hengels, een hengelstandaard, een koelbox met aas en zijn viskistje speciaal voor geep. Het is pas tien uur, maar de zon schijnt al fel terwijl een licht briesje ons schuin van voren in het gezicht blaast. De Utrechter zet zijn zonnebril op en knikt goedkeurend. “Bijna ideaal – ik had stiekem eigenlijk geen zuchtje wind verwacht.” Nadat hij onderaan de dijk met zijn spullen is neergeploft, wijst hij op het kolkende water achter de dam in de verte. “Zie je dat? Het tij begint net op te komen: de perfecte timing. Oh ja, en doe voorzichtig als je naar het water loopt. Ik ben hier al meerdere keren hard onderuit gegaan op het spekgladde blaaswier.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide