Vliegvissen: mini tarpons

17 aug 2010

Nu de fint weer onder de Nederlandse kust en in de riviermondingen zit, zie je veel sportvissers met spinhengels voorzien van pilkertjes en haringlijntjes langs de waterkant verschijnen. Zij krijgen steeds vaker gezelschap van vliegvissers die een lijntje nat maken om een mini tarpon te vangen.

Rob Kraaijeveld licht in dit artikel de basics van het vliegvissen op fint nader toe. Om zelf ook succesvol met de vlieg op mini tarpons te kunnen vissen, legt Rob hieronder in acht stappen uit hoe je een chartreuse streamertje bindt waar finten echt helemaal gek op zijn.

Stap 1: Zet op een Gamakatsu haak LS-5213N maatje 6 of 8 een chartreuse kraal, plaats de haak in de vice en zet daarna groene binddraad op.

Stap 2: Bind van groene kristal flash een staartje in.

Stap 3: Wikkel hierna wat angel haar om de draad.

Stap 4: Wikkel hiervan een mooi lijfje richting het haakoog.

Stap 5: Zet dit lijfje vast achter de kraal.

 

Stap 6: Wikkel nu wat spectra dubbing in de kleur chartreuse om de draad.

Stap 7: Wikkel hiervan een body tot tegen de kraal.

Stap 8: Het zaakje even afbinden en klaar is je fint topper!

NB: Deze vlieg kan je natuurlijk ook onverzwaard maken (dus zonder kraal), zodat je hem ondieper door het water kunt laten gaan.

-> Meer vliegvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.