Karpervissen: drijvend oppervlaktevissen

05 aug 2020

Op het water dobberen terwijl vlak voor je voeten de karpers gulzig jouw hondenbrokken van het oppervlak slurpen? Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar voor Jimmy Slaats (27) is dit zijn karpervisserij. Op een zandafgraving bij Den Bosch laat de Brabander zien hoe succesvol het oppervlaktevissen vanuit de bellyboat kan zijn.

Licht bepakt loopt Jimmy door het bos naar de zandafgraving waar het moet gaan gebeuren vandaag. Zijn uitrusting bestaat uit een 3.30 meter lange penhengel, schepnet met drijvertjes, kleine rugtas en een waterdichte bak met daarin zijn voorraad hondenbrokken.
Wat hem van de doorsnee struinende sportvisser onderscheidt is de bellyboat die hij als een rugzak over zijn schouders draagt. “Mijn uitrusting is sowieso vrij basic, maar met de bellyboat word je helemaal verplicht om geen overbodig materiaal mee te nemen. Met
dit mooie weer laat ik zelfs mijn waadpak in de auto – het water is warm zat. Als je de bellyboat thuis al opblaast, lig je binnen een paar
minuten op het water.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide