Witvissen: vissen zonder prijzen

02 okt 2020

Zonder ook maar één officiële wedstrijd was deze zomer een unieke periode voor wedstrijdvissers. En een lastige, want hoe blijf je gemotiveerd en ‘wedstrijdfit’ zonder de natuurlijke spanning en regelmaat van een competitie? Hét VISblad stelde de vraag aan vijf cracks uit diverse disciplines.

Op het programma van Juul Slabbers (22) stond dit jaar een flinke lijst aan wedstrijden, waaronder de Topcompetitie, een paar grote wedstrijden in België en het WK Dobbervissen U25 in Hongarije. Dat corona alles verpestte, was een grote teleurstelling voor de Limburger. “Ik heb alles over voor het vissen en vooral naar zo’n WK leef je helemaal toe, mentaal én met je trainingen. Dan komt het hard aan als daar een streep doorheen gaat.” Juul – die vijf dagen per week in een Belgische hengelsportzaak werkt – had ineens zeeën van tijd toen de winkels dichtgingen. “Ritme houden qua vissen was dus heel makkelijk. Ik heb vooral veel op de Maas en het Julianakanaal gevist en ik kon volop nieuwe dingen uitproberen en testen – onder meer dobbertypes, elastiek en voersoorten. De druk van echte wedstrijden miste ik wel, want alleen dan haal je het onderste uit de kan.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.