Karpervissen: kreekkarpers

03 okt 2020

Ietwat verstopt in het Zeeuws-Vlaamse polderlandschap liggen tal van kreken. In veel van deze oude zeearmen voert karper nu de boventoon. Edwin Stoffels (42) uit Axel laat aan de Boschkreek zien hoe hij in dit stukje Zeeland de karpervisserij beleeft.

Over de vangsten hoeven we bij aanvang van deze reportage niet in te zitten: de buit is al binnen wanneer de reporter en de fotograaf bij het eerste ochtendlicht aan de oever van de Boschkreek staan. “Jullie hebben net de dril gemist”, zegt Edwin wijzend op de vis in zijn landingsnet. “Deze schub ging er vlak voordat het licht werd met mijn pop-up vandoor.” Uit het grote net tovert hij een bescheiden formaat karper van een pond of tien, die afgaand op zijn dikke pens ook voor tien boilies heeft gegeten. “De vissen op de Zeeuws-Vlaamse kreken groeien over het algemeen vrij aardig door, al zwemmen op dit water geen echte bakken rond – 28 pond is hier mijn zwaarste karper. Maar ik ben ook niet op zoek naar kilo’s. Vissen doe ik voor mijn rust en ontspanning, naast een drukke baan en een druk gezinsleven”, zegt de IT’er.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide