Karpervissen: effectief vissen op prutbodems

05 nov 2020

Wie kent ze niet? Wateren met een hele zachte bodem, bedekt door een dikke laag bagger. Voor veel karpervissers vormt die drab een uitdaging op zich. Hoe voorkom je dat je aas wegzakt in deze zachte smurrie? In zijn woonplaats Houten laat Franklin Schalk (28) aan Hét VISblad zien wat zijn aanpak is.

Kijk, hier kun je tenminste lekker breed je lijnen uitzetten”, zegt Franklin uitkijkend over het water nadat hij de volgeladen trolley op het gras heeft geparkeerd. Voor ons ligt een ruime visstek tussen de wilde oeverbegroeiing. Midden in het plasje – dat volledig omzoomd is door riet, bomen en struikgewas – liggen zes eilandjes met daarop metershoge lichtmasten. Waar zijn we hier beland? “In de winter dient dit water als schaatsbaan”, verklaart Franklin. “Toch zwemt hier écht een mooi bestand aan karper. Door de ophoping van afgestorven waterplanten is hier in de loop der jaren wel een zachte blubberbodem ontstaan. Dieper dan een meter is het hier nergens.” Tevreden aanschouwt de geboren Utrechter de betrokken lucht en gladde waterspiegel. “Ik zag al dat er weinig wind was voorspeld. Dat wordt dus comfortabel vissen.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide