Zeevissen: charterboot-zeebaars-experiment

06 nov 2020

Anker- of wrakvissen zijn de ‘standaard’ visserijen bij trips met een charterboot. Er zijn echter meer smaakjes voor wie wel van een experiment en wat uitdaging houdt. Zo stapten we half september aan boord van de Waypoint voor een lure only zeebaarstrip.

De zagers aan boord zijn deze boottrip bijna op de vingers van één hand te tellen. “Dit restje had ik nog over van gisteren”, zegt schipper Jacco Noordermeer wijzend op het krantje dat ietwat verloren tussen alle met kunstaas gevulde tackle boxen ligt. “Je weet nooit of het nog van pas komt”, zegt hij met een vette knipoog. Waar hij voorafgaand aan iedere trip normaal gesproken flink wat
aas inslaat, was dat dit keer niet nodig. Met een clubje gelijkgestemde zeebaarsvissers – allemaal kunstaasfreaks – hebben we immers het plan opgevat om eens te kijken wat we dicht onder de kust voor elkaar kunnen boksen. Door de boot met een klein gezelschap af te huren kunnen we gaan en staan waar we willen en de visdag naar eigen inzicht indelen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.