Hét VISblad online december (video)

01 dec 2020

Met nog een maand herfst voor de boeg verschijnt vanaf vandaag de nieuwe editie van Hét VISblad. Anders dan de reguliere uitgaven gaat dit decembernummer niet alleen naar abonnees, maar gratis naar álle VISpashouders in het land. Bovendien zit er een speciaal regiokatern van acht pagina’s in, met sportvisnieuws uit jouw regio.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV reist redacteur en presentator Bard Borger af naar hartje Groningen. Daar neemt Roy Kremer (33) hem mee voor een potje ‘streetfishing’ langs de vele grachten in de stad. Zal het Roy en Bard lukken om een paar Groningse ‘rovers’ voor de camera te krijgen? Check voor het antwoord – én Roy’s aanpak – gauw de video en lees voor meer tips het bijbehorende artikel op pagina’s 22 t/m 25 in Hét VISblad.



Actief op wintervoorn

Voornvissen met de vaste stok is leuk voor jong én oud en kan bijna overal. In vrijwel ieder dorps- en stadswater zwemt immers voorn. Tijdens een vissessie in zijn woonplaats Lelystad toont liefhebber Sebastiaan Swalef (42) zijn passie voor ‘wintervoorn’. Zo laat hij zien dat een goede winterstek in een paar uurtjes tijd tientallen vissen oplevert. Je leest zijn tips in de witvisrubriek (pagina’s 36 t/m 38).



Winterse pentips

Penvissen op karper kan het hele jaar door, dus ook in de koude maanden. In de winter zijn de kansen in bepaald opzicht zelfs extra groot omdat de karper dan bij elkaar ligt op typische overwinteringsplekken. Weet je die te vinden, dan kun je ook in december, januari en februari en maart volop pret aan de penhengel beleven – zeker met de tien handige bonustips van Robert de Wilt. Je vindt ze op pagina’s 40 t/m 43.



Verantwoord snoeken

Voor veel startende roofvissers begint het snoekavontuur pas echt zodra de vis klaar is om te worden geland. Met de zevenhonderd vlijmscherpe tanden én jouw kunstaas in zijn bek lijkt het immers geen sinecure om een snoek vlot en netjes te onthaken. De door de wol geverfde snoekvisser Koen Nuchelmans (30) legt in de roofvisrubriek op pagina’s XX t/m XX in tekst en beeld uit hoe je hierbij verantwoord te werk gaat.



Veel meer leesplezier

In deze nieuwe editie vind je uiteraard nog veel meer sportvisverhalen, praktische tips en visnieuws. Zo strooien de ‘zoute’ bondscoaches van Sportvisserij Nederland met tips voor zowel de beginnende als gevorderde zeevisser. En in de rubriek Wist je dat? komen de almaar stijgende cijfers rond het damesvissen aan bod. Vaste columnist Jochem Myjer schrijft deze keer over het goedaardige visvirus. Dit en meer in deze speciale, gratis regio-editie van Hét VISblad. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.