Zeevissen: 10 tips van de bondscoaches

04 dec 2020

De ‘zoute’ bondscoaches van Sportvisserij Nederland beschikken over een schat aan ervaring aan en op zee. In dit artikel strooien ze met vistips waar zowel de beginnende als gevorderde zeevisser zijn voordeel mee kan doen.

1. Corné Westerlaken (bondscoach junioren)

WERPTECHNIEK
Met verre worpen komt ook de vis die zich wat verder van de kant ophoudt binnen bereik. Het is dus zeker de moeite waard om je werptechniek te verbeteren. Sommige hengelsportzaken organiseren werpclinics op het strand, maar je kunt op YouTube ook veel instructievideo’s vinden. Het is vervolgens een kwestie van veel oefenen, waarbij je jezelf als het even kan ook filmt met behulp van een camera op een statief. Zo kun je precies zien waar ruimte zit voor verbetering. Doorgaans zit de winst hem niet in extra kracht, maar juist in techniek. Je houding en manier van bewegen tijdens de worp zijn daarbij essentieel. Bijkomend voordeel van een verre, technische worp is dat het aas beter op de haken blijft zitten dan wanneer je puur op kracht afstand maakt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.