Roofvissen: verantwoord snoeken

05 dec 2020

Voor veel startende roofvissers begint het snoekavontuur pas echt zodra de vis klaar is om te worden geland. Met 700 vlijmscherpe tanden in zijn bek lijkt het op het eerste gezicht geen sinecure om een snoek vlot en netjes te onthaken. De door de wol geverfde snoekvisser Koen Nuchelmans (30) geeft daarom tekst en uitleg over hoe je verantwoord te werk gaat.

Sommige mensen zijn behoorlijk van slag na de overgang van zomer naar wintertijd. Datzelfde zou wel eens kunnen gelden voor vissen. “Ik snap er werkelijk hélemaal niets van”, zegt Koen Nuchelmans vertwijfeld op een zondagmiddag laat in oktober nadat de klok de voorgaande nacht is verzet. Zijn hengel heeft hij naast hem in het gras laten vallen en met een ietwat verdwaasde blik kijkt hij naar de plek in het water waar de kringen van een flinke kolk nog nadeinen. “Dit is al de zevende snoek die niet blijft ‘plakken’. Dat gebeurt me vrijwel nooit, maar uitgerekend als ik met jullie op pad ben om te laten zien hoe je verantwoord met snoek omgaat wel.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.