Witvissen: actief op wintervoorn

06 jan 2020

In vrijwel ieder dorps- en stadswater zwemt voorn en juist in de winter laat deze vissoort zich eenvoudig vangen. Op een goede winterstek vang je in een paar uurtjes zomaar tientallen vissen. “De techniek en het materiaal zijn simpel en omdat je constant bezig bent, is het een leuke visserij voor jong én oud”, verklaart Sebastiaan Swalef (42) zijn voorliefde voor ‘wintervoorn’ met de vaste stok.

Door alle coronaperikelen is back to basic voornvissen misschien wel de meest gebezigde visserij van dit bijzondere jaar. Herintreders pakten na jaren hun oude hobby weer op en veel jongeren wisten voor het eerst de weg naar het water te vinden. Daar waar veel sportvissers hun vaste hengels opbergen zodra het koud wordt, doet Sebastiaan het omgekeerde. “In de zomer kies ik voor andere visserijen en pas in de winter ga ik achter de witvis aan. Dat is wat mij betreft de leukste tijd, omdat de vis dan massaal samenschoolt op overwinteringsplaatsen. Heb je eenmaal zo’n stek gevonden, dan kun je je daar vaak de hele winter prima vermaken.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.