Karpervissen: methodisch karperen

04 jan 2021

In de winter aast de karper minder vaak, trager en voorzichtiger. Daarom zet Tim van Hamersveld (37) juist dan de methodfeeder in. Deze witvistechniek combineert hij met zijn standaard karpermateriaal, zodat hij ook grotere vissen nog de baas kan.

Dit is niet het meest idyllische plekje om een hengeltje uit te werpen, dat geef ik direct grif toe”, zegt Tim van Hamersveld onomwonden. Voor ons raast het verkeer in de ochtendspits over de A12, rechts kijken we uit op een kantoorpand en achter ons staat de grijze loods van een verpakkingsproducent. “Maar vergis je niet: het zit hier vaak ramvol met sportvissers. Toen ik gisteren ging voeren waren zeker tien stekken bezet.” De Nico Eppingplas – vernoemd naar een vorig jaar overleden zeer betrokken lid van de Bodegravense Hengelsportvereniging – is een populair water onder de leden van de BHSV. “Dit acht jaar oude putje was oorspronkelijk bedoeld voor witvissers, maar die gingen er niet zitten. Drie jaar geleden hebben we hier karper uitgezet en sindsdien loopt het storm.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide