Witvissen: bewezen talent

05 jan 2021

Voor Kirina Raterink (19) gaat 2020 de boeken in als haar beste visjaar ooit. In september werd ze Nederlands Kampioen bij de junioren (U20) en zesde bij het Open NK Dobbervissen Dames. Wat haar betreft is dit slechts het begin. Tijdens een training aan het Noordhollandsch Kanaal blikt Hét VISblad met Kirina terug op 2020 én vooruit op haar toekomstplannen.

'Even’ een ochtend trainen in Landsmeer betekent een halve wereldreis voor Kirina: vanuit haar woonplaats Winterswijk is het met de auto twee uur heen en twee uur terug. “En toen ik vanmorgen na een half uur rijden bedacht dat ik mijn schepnet was vergeten, kon ik weer terug naar huis. Gelukkig was ik ruim op tijd vertrokken”, klinkt het desalniettemin opgetogen. Vandaag kiest De Achterhoekse
niet voor de gemakkelijkste weg en plaatst ze haar viskist aan een voor haar onbekend stuk van het Noordhollandsch Kanaal. “Zo leer je het meest, want met wedstrijden heb je de stek immers ook niet voor het uitkiezen”, legt ze uit terwijl ze een imposante verzameling visspullen uit haar auto tevoorschijn tovert. Na een uur is ze klaar met opbouwen, het voer bereiden en peilen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide