Zeevissen: strandvissen op Schylge

06 jan 2021

Hoewel hij geen echte ‘eilander’ is, kwalificeert Wouter Pronk (73) na vijftig jaar op Terschelling wel als volledig ingeburgerd. Vanaf het prille begin vist hij zo vaak als mogelijk op het strand aan de Noordzeekust. Eind november maakten we de overtocht voor een strandsessie met Wouter van licht naar donker.

"Oei, deze branding is ietwat aan de ruige kant voor schar en wijting”, zegt Wouter Pronk als hij zijn terreinwagen bij de duinovergang
door het rulle zand het strand op stuurt. “De afgelopen dagen stond er een straffe noordwestenwind. Zelfs nu de wind pal zuid is, heb je daarom nog flinke golven. Voor de zeebaars is dat prima, maar een kabbeltje heeft zeker bij schar de voorkeur. Die vissoort houdt niet van een ruwe zee.” Over een bijna uitgestorven strand rijden we richting paal 8 – van 1 oktober tot 1 april mag je met een ontheffing van de gemeente (beperkt aantal online verkrijgbaar) met de auto het strand van Terschelling op. “Daar zie ik de stok al staan die ik vanochtend bij laagwater als markering heb geplaatst. Zo weten we zeker dat we goed zitten.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.