Witvissen: een halve eeuw viservaring

05 feb 2021

Achter de geraniums zitten is er voor pensionado en wedstrijdvisser Ron Gerla (72) niet bij. Een halve eeuw geleden begon hij met vissen en nog steeds zit hij wekelijks aan het water. Dobbers, hengels en feederkorven knutselt hij zelf in elkaar. In een Woerdense haven vertelt hij al vissend over zijn passie. “Stilzitten is niks voor mij.”

Omdat Ron geen mobiele telefoon heeft, hebben we voor de zekerheid afgesproken om hem bij zijn huis te ontmoeten en vandaar naar het viswater te vertrekken. “Dat soort moderne apparaten is niets voor mij. En als iets goed werkt, waarom zou je het dan vervangen?”, zegt hij grijnzend terwijl hij zijn 40 jaar oude vaste stok uit het foedraal haalt. Omdat op zijn vaste plek al een visser zit, is Ron uitgeweken naar een stuk haven waar hij normaal nooit komt. “Geen probleem. Het water is van ons allemaal en hier zit ook heus wel een visje”, klinkt het positief.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide