Zeevissen: wat je van ver haalt...

05 mrt 2021

Zo ver mogelijk willen werpen zit haast ingebakken bij sportvissers – zeker bij strandvissers die een uitgestrekte einder voor zich hebben. Soms is dat ook essentieel voor de vangsten, want ver werpen kan meer kans op vis betekenen. Hoe je de off the ground worp het beste in kunt zetten, legt Oranje international en ‘werpkanon' Rob Punselie je in dit artikel uit.

Vooropgesteld dat je niet altijd ver hoeft te werpen om vis te vangen – ze zwemmen niet zelden vlak voor je voeten, in of net achter de
branding – is het wel bijzonder praktisch om ver te kunnen gooien. Mocht de situatie erom vragen, dan kun je met een verre worp alsnog bij de vis komen. Het loont dus om te werken aan je werptechniek. Zeker omdat het ook voor je lichaam veel gezonder is om op techniek te werpen in plaats van met brute – én verkeerde – kracht te werk te gaan. De krachten die bij een ‘verkeerde’ worp vrijkomen kunnen ervoor zorgen dat je ernstige klachten ontwikkelt in de rug en schouders. Bovendien is kracht geen onderdeel van de oplossing. Balans, timing en techniek zijn veel belangrijker voor een geslaagde worp en tientallen meters winst. De juiste werptechniek is met enige oefening relatief eenvoudig aan te leren.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide