Witvissen: Visvoer 3.0

03 apr 2021

Visvoer wetenschappelijk benaderd. Dat is kort samengevat de werkwijze van Alltech Coppens – dat o.a. pellets voor de witvis-, karper-, en meervalvisserij maakt. Gijs Rutjes is Technical Sales Support Manager bij het bedrijf en daarnaast fervent sportvisser. Hij vertelt hoe hun duurzame en hoogwaardige voer wordt ontwikkeld en geproduceerd.

Wie de fabriek van Alltech Coppens in volle glorie ziet, beseft direct dat we hier niet te maken hebben met een uit de hand gelopen hobby – zoals je vaak ziet in de visvoerbranche. In het gigantische gebouw kunnen drie productielijnen tegelijk draaien. Klanten van over de hele wereld nemen het visvoer van Alltech Coppens af en er werken 150 mensen. Rutjes: “We zijn onderdeel van het Iers-Amerikaans bedrijf Alltech. Alltech Coppens richt zich volledig op het fabriceren van visvoeders. Tot de fusie in 2016 heette het bedrijf Coppens International en maakten we al 25 jaar visvoeding.” Er wordt voer gemaakt voor de aquacultuur (viskweek), hengelsport, koi-vijvers en aquaria.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.