Zeevissen: Lijnen ontrafeld

02 apr 2021

De lijn is een essentieel onderdeel van je visuitrusting. Hiermee sta je – als alles volgens plan verloopt – in direct contact met de vis. Door in bepaalde omstandigheden voor de juiste lijn te kiezen, vergroot je de kans op succes én verspeel je minder vis. Met Mark van Giessel – Product Manager lijnen Europa bij Berkley – duiken we tot diep in de vezels van de lijn.

In de wereld van de vislijnen is Berkley al jarenlang een van de toonaangevende namen. Al sinds 1959 zijn ze betrokken bij de ontwikkeling van nylon vislijnen. En samen met het Nederlandse chemieconcern DSM stond Berkley aan de basis van de ontwikkeling van Dyneema, de eerste gevlochten lijn ter wereld. Hun Fireline®, Trilene® 100% Fluorocarbon en het recentelijk op de markt gebrachte Fluoroshield™ ken je vermoedelijk wel uit de hengelsportzaak. Het epicentrum waar deze lijnen worden opgespoeld bevindt zich in Spirit Lake, Iowa (USA). Daar staat het science lab van Berkley waar vislijnen op een wetenschappelijke manier worden
ontwikkeld, getest en geproduceerd.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.