VISblad TV: feedervissen tussen de molens (video)

08 apr 2021

In de nieuwe VISblad TV-video reist presentator Bard Borger af naar het Noordhollandsch Kanaal. Daar laat de geboren en getogen Noord-Hollander Maarten Weel (48) – die dit water als zijn broekzak kent – zien hoe hij in het voorjaar met de feeder op brasem vist.

Zoals gebruikelijk bij het feedervissen clipt Maarten om te beginnen zijn lijn op de juiste afstand, waarna hij een stuk of zes korven voer stijf tegen de overkant van het kanaal werpt. Éven laat hij de stek met rust, maar dan gaat ook het haakaas te water en kan het spel beginnen. Lang duurt het niet voordat Maarten de vis ‘aan de praat’ krijgt en de brasems voor de lens van de camera verschijnen. Benieuwd naar alle ins & outs van deze visserij en welke tips Maarten deelt tijdens het vissen? Kijk dan de video hieronder.In het bijbehorende artikel in Hét VISblad lees je meer over Maarten’s aanpak, waaronder zijn ‘voerrecept’. Lees hier welke fraaie reportages en sportvisnieuws je nog meer in het aprilnummer van Hét VISblad kunt verwachten. Deze editie valt vanaf vandaag bij de abonnees in de bus.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét maandelijkse YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland dat is bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in Nederland. Dit online sportvisprogramma bestaat al tien jaar en in die periode zijn al meer dan 100 afleveringen verschenen. Benieuwd naar deze toffe video’s? Ga dan naar het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland en check het archief met alle eerdere afleveringen. Grote kans dat er video's tussen zitten die jij nog niet hebt gezien, maar wel heel interessant voor je zijn. Uren kijkplezier gegarandeerd!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.