Karpervissen: passie voor pennen

12 mei 2021

Al bijna 60 jaar vist Hans Koeslag (72) met de pen op karper. Na al die jaren geniet de penvisser in hart en nieren nog steeds van iedere minuut die hij aan de waterkant spendeert. Aan een cultuurwater in zijn woonplaats Geldermalsen deelt hij zijn belangrijkste lessen uit zes decennia ‘pennen’.

Qua omgeving en visbestand is dit misschien niet het mooiste en beste water van Nederland, maar er zwemt hier wel karper”, zegt Hans Koeslag met een tongval die zijn Amsterdamse roots duidelijk verraadt. Op deze grauwe dag eind maart zoekt hij het dichtbij huis en gaan we aan de slag op een cultuurwater in de wijk waar hij al 35 jaar woont en vist. “Ik wil graag laten zien dat je ook gewoon om de hoek op een leuke en actieve manier karper kunt vangen”, zegt Hans terwijl hij op de fiets stapt. “Dat is het perfecte vervoermiddel voor de struinende visser. Met de auto kun je niet overal komen en lopend duurt het net even te lang als je veel verschillende voerplekken wilt afvissen.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide