Zeevissen: zomerwrakken

15 jun 2021

Van half mei tot en met eind augustus staat het kompas van schipper John Luchies afgesteld op de ‘zomerwrakken’. Deze bevinden zich relatief dicht bij de kust en worden gekenmerkt door een grote variëteit aan vissoorten. Hét VISblad ging met de Zeearend III mee voor een verkenning van deze vrij nieuwe vorm van wrakvissen.

De traditionele focus op gul – zoals vaak gebruikelijk bij het wrakvissen – dien je bij het zomerwrakken te laten varen. “Je vangt tussendoor heus ook wel eens een gulletje, maar die vis vormt doorgaans niet de hoofdmoot van de vangsten”, zegt Luchies. Die zijn in de regel vrij gevarieerd qua samenstelling. “Zo kun je onder meer makreel (blauwe en hors-), steenbolk, pollak, wijting, mul, rode poon, zeebaars, de kleine en grote pieterman, dorade (zeebrasem) en koolvis vangen. Uiteraard heb je geen garantie dat die op een trip ook allemaal aan boord komen – het ene wrak is het andere niet – maar deze soorten komen we op de zomerwrakken vaak tegen.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.