Karpervissen: in de huid van de karper

13 jun 2021

Dankzij de schitterende onderwaterbeelden van duikster Janny Bosman kunnen we als het ware meezwemmen met de vissen. En de leefomgeving van de karper door diens ogen zien. Dat is bijzonder én leerzaam. Hét VISblad selecteerde tien exemplarische foto’s en karperexpert Gerwin Gerlach geeft bij elke foto tekst en uitleg over het gedrag van de karper.

Er zijn maar weinig vissoorten in ons binnenwater die zo tot de verbeelding spreken als de karper. Op zonnige dagen tonen ze zich soms hoog in het water en sta je versteld van hun majestueuze verschijning. Karpervissers besteden dagen – soms zelfs maanden – aan het vangen van die ene karper en zijn zeer voldaan als het uiteindelijk lukt. Om een succesvolle karpervisser te zijn, moet je eigenlijk in de huid van de karper kruipen en proberen te doorgronden waarom de vis bepaald gedrag vertoont. Of waarom hij op dat moment op die plek aanwezig is.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide