Zeevissen: stalen raket

18 jul 2021

Milieuvriendelijk zeevissen komt met de Delta Bomber een stap dichterbij. Dit aerodynamische werpgewicht van staal is voor én door strandvissers ontwikkeld. Marco Oreel van BD Store Middelburg was hierbij betrokken en geeft tekst en uitleg op het strand bij Westkapelle.

Behalve in bruggen, machines, schepen, landbouwwerktuigen, kraanonderdelen, trailers en graafmachines, kom je constructiestaal tegenwoordig ook tegen in werpgewichten voor de zeevisserij. “Het assortiment Delta Bombers dat we recentelijk in samenwerking met een staalbedrijf uit de regio hebben ontwikkeld is van dit type staal gemaakt. Dat heeft meerdere redenen. Het materiaal is goed te bewerken, kan mooi worden vervormd en is bovendien goedkoop”, zegt Marco terwijl hij op het strand bij Westkapelle een Bomber uit de verpakking haalt. In zijn handen ligt een 100% loodvrij, cilindervormig werpgewicht dat ongetwijfeld zou blinken in de zon, ware het niet dat de lucht op deze ‘voorjaarsdag’ medio mei loodgrijs is.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide