Witvissen: federatief wedstrijdcoach

16 jul 2021

Sinds enkele jaren beschikt iedere hengelsportfederatie over een juniorenteam en een wedstrijdcoach. Die laatste brengt de talenten in de regio in kaart en begeleidt hen richting het (inter)nationale wedstrijdvissen. Jan Grijpstra doet dit voor Sportvisserij Fryslân en gaf Hét VISblad tijdens een training een kijkje in de keuken.

Aan de oever van het Prinses Margrietkanaal wordt de zondagochtendstilte plots doorbroken door het geluid van zes boormachines. “Zorg dat je het voer goed mengt”, instrueert Jan Grijpstra nadat hij de emmers heeft gevuld van de leden van Team Fryslân die zich om hem heen hebben verzameld. “Aan het standaardvoer dat we gebruiken om de vis te lokken, voegen we ook nog leem toe. Dat dient om de ‘vers de vase’ (muggenlarven) naar de bodem te brengen, zodat we de grote vis op de stek vast proberen te houden.”
Met deze voerinstructie start vlakbij de Groote Brekken de training van de Friese junioren.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.