Zeevissen: op baars vanuit de 'jak'

18 aug 2021

Steven Bockstal (50) vist al dertig jaar op zeebaars, waarvan de helft vanuit de kajak. De Westerschelde is tegenwoordig zijn werkterrein. Op dit bijzonder uitdagende water kun je met flink wat doorzettingsvermogen en een dosis gezond verstand fantastisch vanuit de ‘jak’ op zeebaars vissen. In dit artikel licht Steven zijn aanpak toe.

Het vissen vanuit een kajak was omstreeks 2006/2007 al enorm populair in de Verenigde Staten, maar stond in Europa nog in de kinderschoenen. Van wat ik op internet las, werd ik echter zo enthousiast dat ik een kajak heb aangeschaft. Na het nodige wikken en wegen viel de keuze op het type Outback. Deze is voorzien van het mirage drive systeem, wat het mogelijk maakt om de handen vrij te houden. Zo kan je comfortabel vissen met een hengel in de hand. Hoewel deze kajak een echte vismachine is, heb ik me deze manier van vissen wel eigen moeten maken. Dit met behulp van wat online informatie en door middel van de nodige schade en schande in de praktijk. Eerst op de wat rustigere Oosterschelde, tegenwoordig vis ik meer op de Westerschelde. Om je op weg te helpen bij de zeebaarsvisserij vanuit de kajak, heb ik de belangrijkste lessen die ik de loop der jaren heb geleerd op een rijtje gezet. Dit zodat je op een veilige wijze ten volle van deze manier van vissen kunt genieten. Doe er je voordeel mee en wellicht zie ik jullie binnenkort ergens
op de machtige Westerschelde.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.