Witvissen: WK Dames Zoet 2021 thuiswedstrijd

16 aug 2021

Het 27e WK Dames zoetwatervissen vindt op zaterdag 21 en zondag 22 augustus plaats aan de Lage Vaart bij Lelystad. Nadat dit evenement vorig jaar vanwege corona werd uitgesteld, staan de Oranje dames te trappelen van ongeduld om in eigen land een gooi te doen naar de wereldtitel.

Een WK in eigen land is iets om naartoe te leven, maar Team Holland kan niet wachten tot het startsignaal op 21 augustus klinkt. “Doordat het WK Dames Zoet vorig jaar van de wedstrijdkalender werd gehaald, duurt de voorbereiding nu al twee jaar – dat is meer dan genoeg”, zegt bondscoach Stefan Verhoeven. De tactiek is immers al een hele poos geleden bepaald. “Toen de situatie rondom corona meer ontspannen was, hebben we een aantal keer aan de Lage Vaart getraind in de periode rondom het kampioenschap. Dat is niet voor niets geweest, want de visserij op dit water verschilt sterk door het jaar heen. Door in ongeveer dezelfde omstandigheden te trainen hebben we een aardige basis om op voort te borduren. Dat jaartje voorsprong komt goed van pas.” 

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide