Witvissen: Floor Verhoeven wereldkampioen

16 okt 2021

Aan een kletsnat parcours aan de Lage Vaart bij Lelystad heeft Floor Verhoeven (27) medio augustus haar eerste individuele gouden plak veroverd op het WK zoetwatervissen voor dames. Nederland stond als team halverwege het kampioenschap tweede, maar eindigde uiteindelijk op de vierde plaats.

Na een trainingsweek met volop regen was het zomerse weer op zaterdag 21 augustus – de eerste wedstrijddag – een ware verademing voor de acht deelnemende landen. Extra fijn was dat er nauwelijks wind stond, aangezien secuur vissen bij het trainen steeds doorslaggevend was geweest. Na het startsignaal om 10:00 uur was het eerst vooral kleine vis (met name baarsjes, bliekjes en blankvoorntjes van gemiddeld 100 gram) die zich liet vangen. Rond het middaguur werd het drukkend warm en later in de wedstrijd kwam ook de grote vis meer los.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.