Karpervissen: snorkelen en karpervissen

14 okt 2021

Via een onderwatercamera live meekijken op je stek; dat is in het kort wat de vier neven Jeffrey, Dave, Donny en Luc van YouTube-kanaal Underfishing doen. Deze combinatie van drie hobby’s – karpervissen, snorkelen en filmen – levert hele gave en leerzame beelden op. Hét VISblad vroeg de vier om wat dieper op hun werkwijze en bevindingen in te gaan.

We vissen al sinds we op de basisschool zaten en duiken inmiddels ook al de nodige jaren. Een paar jaar geleden begonnen we deze hobby’s te combineren. We dachten: ‘Als we nou eens zwemmend de onderlijn op de juiste plek leggen, dan weten we in elk geval zeker dat die perfect ligt.’ Dus deden we de duikbril op en begonnen in de zomer onze lijnen ‘uit te snorkelen’. Tot onze verbazing vingen we bijna direct een grote karper. Tijdens het snorkelen kwamen we steeds vaker karpers tegen en toen zijn we ook met de onderwatercamera begonnen. Dankzij de kennis die dat opleverde, vingen we steeds vaker mooie vissen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide