Vuurdoop: stevig op de steiger

21 sep 2010

Vis- en invalidensteigers zijn binnen de bebouwde kom de aangewezen stekken voor sportvissers met een lichamelijke beperking. De praktijk leerde Willem Nugteren dat je hier vaak prima zit, maar slechts zelden je hengelsteunen stevig kwijt kunt. Met de door hem ontwikkelde Vlonderfix behoort dit probleem tot het verleden en zet je vrijwel alles stevig vast in de steiger.

De Vlonderfix ziet er uit als een doorsnee hengelsteunhouder, zij het dat hij een beetje een apart ‘voetje’ heeft. Daarin schuilt de toegevoegde waarde van dit nieuwe product. Aan de onderkant zit een vernuftig draaimechanisme waarmee je het geheel stevig tussen de steigerplanken vast zet. In de Vlonderfix zit een buis waar je vervolgens de hengelsteun in kunt laten zakken. Met de draaiknop aan de zijkant fixeer je de steun en staat alles zo vast als een huis. Dit klinkt ontzettend handig en doordacht, maar we testen aan de waterkant natuurlijk wel even of het in de praktijk ook echt allemaal werkt. Daarom droppen we Ed Stoop met de Vlonderfix op een schitterende vissteiger pal voor een serviceflat in hartje Naaldwijk.

MUUR- EN MUURVAST

De bevestiging van de Vlonderfix blijkt kinderlijk eenvoudig: het duurt nog geen tien seconden voordat deze in de steiger staat! Daarna wil Ed meteen weten hoe stevig deze constructie nou werkelijk is. Met brute kracht probeert hij de Vlonderfix los te duwen, maar er is geen beweging in te krijgen. Ed is niet zomaar overtuigd, dus zet hij zich met zijn schoen tegen de unit aan schrap op zijn stoel. Maar hoeveel kracht hij er ook op zet, de Vlonderfix buigt geen millimeter. Dit item is dus absoluut een aanrader voor het vissen op steigers. Daarbij zijn de toepassingen legio: behalve een hengelsteun kun je er bijvoorbeeld zelfs je visparaplu in kwijt. Ook de karpervisser die zijn rodpod niet over de steiger wil zien schuiven, kan met de Vlonderfix zijn voordeel doen.

Kijk voor meer informatie en verkooppunten op www.vlonderfix.nl

Zo doe je dat:

Stap 1: Steek de vleugelmoer door de gleuf van de steiger en draai deze daarna een kwartslag.

Til het onderstuk omhoog en draai dit haaks op de gleuf. Draai met je andere hand de buis van de Vlonderfix aan totdat het geheel goed vast staat.

Laat de hengelsteun erin zakken (er zit een wegneembare binnenbuis in voor dunnere banksticks), draai de knop aan de zijkant vast en de vlonderfix staat als een huis.

-> Meer Vuurdoop

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.