Zeevissen: botvissen bij Groote Keeten

18 nov 2021

Noord-Holland staat bekend om zijn goede strandstekken. Vooral Petten en Groote Keeten zijn befaamd: het hele jaar zijn hier uitstekende botvangsten mogelijk. In het najaar melden ook de naar het zuiden trekkende zeebaars en arriverende schar en wijting zich en is het feest compleet. Ervaren strand- annex wedstrijdvisser Klaas Winter (33) uit Assendelft is kind aan huis op deze stranden en strooit met tips.

Het strand bij Groote Keeten is mijn favoriete stek. Op dit uitdagende stuk kustlijn – met veel afwisseling qua dieptes en ondieptes tussen de strekdammen – is bijna altijd wel vis te vangen. Bot is hier jaarrond goed aanwezig, maar ook zeebaars, schar en wijting zijn naar gelang het seizoen goed vertegenwoordigd. In de herfst vis ik hier het liefst rond de zandbanken: in de kuilen eromheen, maar zeker ook óp de ondergelopen banken zelf – ook als daar slechts kniediep water staat. Als het hartje winter meer op wijting en schar aankomt, ligt het anders: dan vis ik juist zo ver als ik kan werpen om zo diep mogelijk water te bereiken.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.